
Instrukcja obsługi i eksploatacji urządzeń chłodniczych
Przeznaczenie dokumentu:
Gotowa instrukcja obsługi i eksploatacji urządzeń chłodniczych, która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie wykorzystywane są urządzenia chłodnicze np. sklepy spożywcze, hurtownie, zakłady przetwórstwa, itp.
Informacje techniczne:
Instrukcja zapisana jest jako dokument tekstowy, który można od razu wydrukować. Istnieje możliwość edycji instrukcji za pomocą aplikacji MS Office lub OpenOffice.
Inne:
Ustawa Kodeks Pracy Art. 237.
§ 1. Pracodawca jest obowiązany zaznajamiać pracowników z przepisami i zasadami bezpieczeństwa i higieny pracy dotyczącymi wykonywanych przez nich prac.
§ 2. Pracodawca jest obowiązany wydawać szczegółowe instrukcje i wskazówki dotyczące bezpieczeństwa i higieny pracy na stanowiskach pracy.
§ 3. Pracownik jest obowiązany potwierdzić na piśmie zapoznanie się z przepisami oraz zasadami bezpieczeństwa i higieny pracy.
Miejsce złożenia dokumentu:
Instrukcja obsługi i eksploatacji urządzeń chłodniczych powinna być umieszczona w łatwo dostępnym dla pracownika miejscu, a każdy pracownik powinien być zapoznany z instrukcją urządzenia wykorzystywanego na stanowisku pracy. Dodatkowo po zapoznaniu się z instrukcją, każdy pracownik zobowiązany jest własnoręcznym podpisem potwierdzić fakt zapoznania się z nią.
Dokument przeznaczy dla:
firmy
Miejsce zastosowania:
Przedsiębiorstwo
Słowa kluczowe:
instrukcja bhp urządzeń chłodniczych,chłodnie,obsługa chłodni,bhp,ppoż,pip,chłodnia,eksploatacja chłodni,
Podstawa prawna dokumentu:
Kodeks pracy: art. 2374 |
Inne dokumeny z kategorii Instrukcje BHP
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi szlifierki dwutarczowejGotowa Instrukcja BHP dla Obsługi szlifierki dwutarczowej , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie do pracy wykorzystywana jest szlifierka dwutarczowa . |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP przy produkcji pieczywa cukierniczegoGotowa Instrukcja BHP przy produkcji pieczywa cukierniczego , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie cukierniczym gdzie produkowane jest pieczywo cukiernicze ... |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi mechanicznych nożyc do blachyGotowa Instrukcja BHP dla Obsługi mechanicznych nożyc do blachy , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie do pracy wykorzystywane są nożyce do blachy -... |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP Ogólna dla firmyInstrukcja BHP Ogólna dla firmy powinna znajdować się w każdym przedsiębiorstwie, która dotyczy wszystkich pracowników niezależnie od zajmowanego stanowiska oraz wykonywanej pracy. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Zasady posługiwania się podręcznym sprzętem gaśniczymGotowe Zasady posługiwania się podręcznym sprzętem gaśniczym , które powinny się znajdować w każdym przedsiębiorstwie niezależnie od jego typu (małe czy duże przedsiębiorstwo)... |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi giętarki mechanicznejInstrukcja BHP dla Obsługi giętarki mechanicznej przeznaczona jest dla firm budowlanych, które korzystają z giętarek mechanicznych do gięcia prętów zbrojeniowych. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP przy korzystaniu przez pracowników z WCGotowa Instrukcja BHP przy korzystaniu przez pracowników z WC , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie znajduje się ubikacja , a przede wszystkim w firmach... |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Prac murarskich i tynkarskichGotowa instrukcja BHP dla Prac murarskich i tynkarskich , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie przewidziane jest stanowisko pracy murarz lub... |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi tokarkiGotowa instrukcja BHP dla Obsługi tokarki , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie, gdzie wykorzystywana jest tokarka. |
Zobacz | Pobierz |