
Instrukcja mycia rąk
Przeznaczenie dokumentu:
Jest to Gotowa instrukcja mycia rąk, która powinna znajdować się w każdym przedsiębiorstwie - np. restauracji, sklepie spożywczym, barze szybkiej obsługi - gdzie pracownicy mają kontakt z żywnością, która jest sprzedawana.
Uwagi:
Instrukcja mycia rąk zawiera zilustrowaną oraz opisaną technikę mycia rąk opracowaną przez prof. G. A. J. Ayliffe’a zatwierdzoną przez Europejski Komitet Normalizujący – CEN.
Informacje techniczne:
Instrukcja zapisana jest jako dokument tekstowy, który można od razu wydrukować. Istnieje możliwość edycji instrukcji za pomocą aplikacji MS Office lub OpenOffice.
Miejsce złożenia dokumentu:
Instrukcję należy umieścić w widocznym miejscu dla wszystkich pracowników - w pomieszczeniu sanitarnym.
Dokument przeznaczy dla:
firmy
Miejsce zastosowania:
Przedsiębiorstwo
Słowa kluczowe:
bhp,instrukcja bhp,ręce,mycie rąk,bhp mycia,bhp rąk,ręce bhp,bhp mycia rąk
Podstawa prawna dokumentu:
Kodeks pracy: art. 2374 |
Inne dokumeny z kategorii Instrukcje BHP
![]() |
Instrukcja udzielania pierwszej pomocyW każdym przedsiębiorstwie musi znajdować się instrukcja udzielania pierwszej pomocy . Wypadki mogą przytrafić się wszędzie oraz każdemu - a skutki mogą być nieprzewidywalne. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi wózka akumulatorowegoGotowa instrukcja BHP dla Obsługi wózka akumulatorowego , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie do pracy używana jest wózek akumulatorowy - np.... |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi niszczarki do papieruInstrukcja BHP dla Obsługi niszczarki do papieru przeznaczona jest dla firm, które w swoich biurach posiadają niszczarkę do dokumentów . |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi trzonu kuchennego gazowegoGotowa instrukcja BHP dla Obsługi trzonu kuchennego gazowego , która powinna się znajdować w każdej firmie gastronomicznej, która posiada na swoim wyposażeniu kuchnie gazowe. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja obsługi zamrażarek lad chłodniczych i szaf chłodniczychGotowa instrukcja obsługi zamrażarek, lad chłodniczych i szaf chłodniczych , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie wykorzystywane są zamrażarki/b>,... |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP obowiązująca wszystkich pracownikówGotowa instrukcja BHP obowiązująca wszystkich pracowników , która powinna znajdować się w każdej firmie - niezależnie od jej wielkości oraz branży. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP Ogólna dla firmyInstrukcja BHP Ogólna dla firmy powinna znajdować się w każdym przedsiębiorstwie, która dotyczy wszystkich pracowników niezależnie od zajmowanego stanowiska oraz wykonywanej pracy. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla obsługi Gaśnicy ŚniegowejInstrukcja BHP dla obsługi Gaśnicy Proszkowej powinna znajdować się w każdej firmie gdzie do bezpieczeństwa wykorzystywana jest właśnie Gaśnica Proszkowa. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja Przeciwpożarowa dla pomieszczeń warsztatu mechanicznegoGotowa Instrukcja Przeciwpożarowa dla pomieszczeń warsztatu mechanicznego , która powinna się znajdować w każdym warsztacie samochodowym . |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla wartownika straży przemysłowejGotowa instrukcja BHP dla wartownika straży przemysłowej , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie przewidziana jest posada wartownika bez broni . |
Zobacz | Pobierz |