
Instrukcja BHP dla fryzjera
Przeznaczenie dokumentu:
Gotowa instrukcja BHP dla fryzjera, która powinna się znajdować w każdym zakładzie fryzjerskim.
Uwagi:
Instrukcja w szczegółowy sposób opisuje następujące zagadnienia:
1. Wymagania dotyczące pracy na stanowisku fryzjera
2. Wymagania dotyczące pomieszczeń
3. Podstawowe zasady BHP na stanowisku fryzjera
4. Zagrożenia dla zdrowia
5. Czynności po zakończeniu pracy
Informacje techniczne:
Instrukcja zapisana jest jako dokument tekstowy, który można od razu wydrukować. Istnieje możliwość edycji instrukcji za pomocą aplikacji MS Office lub OpenOffice.
Inne:
Ustawa Kodeks Pracy Art. 237.
§ 1. Pracodawca jest obowiązany zaznajamiać pracowników z przepisami i zasadami bezpieczeństwa i higieny pracy dotyczącymi wykonywanych przez nich prac.
§ 2. Pracodawca jest obowiązany wydawać szczegółowe instrukcje i wskazówki dotyczące bezpieczeństwa i higieny pracy na stanowiskach pracy.
§ 3. Pracownik jest obowiązany potwierdzić na piśmie zapoznanie się z przepisami oraz zasadami bezpieczeństwa i higieny pracy.
Miejsce złożenia dokumentu:
Instrukcja BHP dla fryzjera powinna być umieszczona w łatwo dostępnym dla pracownika miejscu, a każdy pracownik powinien być zapoznany z instrukcją urządzenia wykorzystywanego na stanowisku pracy. Dodatkowo po zapoznaniu się z instrukcją, każdy pracownik zobowiązany jest własnoręcznym podpisem potwierdzić fakt zapoznania się z nią.
Dokument przeznaczy dla:
firmy
Miejsce zastosowania:
Przedsiębiorstwo
Słowa kluczowe:
fryzjer,bhp fryzjera,bezpieczeństwo i higiena pracy,bhp w pracy,bezpieczeństwo w pracy,zakład fryzjerski,
Podstawa prawna dokumentu:
Kodeks pracy: art. 2374 |
Inne dokumeny z kategorii Instrukcje BHP
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi komputera oraz drukarkiGotowa Instrukcja BHP dla Obsługi komputera oraz drukarki , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie do pracy wykorzystywana jest komputer i drukarka . |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi piły tarczowej do cięcia mięsa i kościGotowa instrukcja BHP dla Obsługi piły tarczowej do cięcia mięsa i kości , którą można od razu \"wdrożyć\" w życie. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Karta szkolenia wstępnego w dziedzinie bezpieczeństwa i higieny pracyKarta szkolenia wstępnego w dziedzinie bezpieczeństwa i higieny pracy przeznaczona jest dla potwierdzenia przez pracownika odbycia szkolenia z zakresu Bezpieczeństwa i Higieny Pracy. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla obsługi szlifierkiGotowa Instrukcja BHP dla obsługi szlifierki , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie do pracy wykorzystywana jest szlifierka . |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla SprzątaczkiGotowa instrukcja BHP dla Sprzątaczki , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie, gdzie przewidziane jest stanowisko pracy Sprzątaczki . |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja Pierwszej Pomocy - OparzeniaGotowa Instrukcja Pierwszej Pomocy - Oparzenia powinna znajdować się w każdej firmie gdzie może przytrafić się wypadek związany z poparzeniem ciała jak również w placówkach... |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja Sanitarna zmywania naczyń stołowych w zakładach żywienia zbiorowegoW sytuacji gdy prowadzisz restaurację, bar, czy też inny obiekt żywienia zbiorowego - jednym z niezbędnych dokumentów jaki musisz posiadać jest Instrukcja Sanitarna zmywania naczyń... |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi wysokociśnieniowej maszyny czyszczącejGotowa Instrukcja BHP dla Obsługi wysokociśnieniowej maszyny czyszczącej , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie do pracy wykorzystywana jest myjka... |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi malarni proszkowejGotowa instrukcja BHP dla Obsługi elektrodrążarki , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie, które stosuje metodę malowania proszkowego i posiada wyodrębnione... |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla ręcznych prac transportowychInstrukcja BHP dla ręcznych prac transportowych przeznaczona jest dla firm, w których są magazyny i towary (produkty) są przenoszone ręcznie przez pracowników. |
Zobacz | Pobierz |