Instrukcja BHP dla Obsługi kutra do mięsa
Przeznaczenie dokumentu:
Gotowa instrukcja BHP dla Obsługi kutra do mięsa, która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie do pracy używana jest kuter do mięsa - w przemyśle mięsnym.
Uwagi:
Instrukcja określa w szczegółowy sposób następujące zagadnienia:
1. Określenie pracownika, który może pracować z urządzeniem
2. Czynności podczas wykonywania pracy przy pomocy kutra do mięsa
3. Czynności zabronione
4. Czynności do wykonania po ukończeniu pracy
5. Uwagi końcowe - postępowanie w przypadku wypadku, pożaru, itp.
Informacje techniczne:
Instrukcja zapisana jest jako dokument tekstowy, który można od razu wydrukować. Istnieje możliwość edycji instrukcji za pomocą aplikacji MS Office lub OpenOffice.
Inne:
Ustawa Kodeks Pracy Art. 237.
§ 1. Pracodawca jest obowiązany zaznajamiać pracowników z przepisami i zasadami bezpieczeństwa i higieny pracy dotyczącymi wykonywanych przez nich prac.
§ 2. Pracodawca jest obowiązany wydawać szczegółowe instrukcje i wskazówki dotyczące bezpieczeństwa i higieny pracy na stanowiskach pracy.
§ 3. Pracownik jest obowiązany potwierdzić na piśmie zapoznanie się z przepisami oraz zasadami bezpieczeństwa i higieny pracy.
Miejsce złożenia dokumentu:
Instrukcja BHP dla Obsługi kutra do mięsa powinna być umieszczona w łatwo dostępnym dla pracownika miejscu, a każdy pracownik powinien być zapoznany z instrukcją urządzenia wykorzystywanego na stanowisku pracy. Dodatkowo po zapoznaniu się z instrukcją, każdy pracownik zobowiązany jest własnoręcznym podpisem potwierdzić fakt zapoznania się z nią.
Dokument przeznaczy dla:
firmy
Miejsce zastosowania:
Przedsiębiorstwo
Słowa kluczowe:
kuter do mięsa,masarnia,produkcja mięsa,bhp przy produkcji mięsa,bhp,przepisy bhp,instrukcja bhp,
Podstawa prawna dokumentu:
Kodeks pracy: art. 2374 |
Inne dokumeny z kategorii Instrukcje BHP
Instrukcja BHP dla obsługi krajarki płaskiejInstrukcja BHP dla obsługi krajarki płaskiej , która powinna się znajdować w firmach wykorzystujących krajarki płaskie w pracy. |
Zobacz | Pobierz | |
Instrukcja BHP dla Obsługi dłutownicyGotowa instrukcja BHP dla Obsługi dłutownicy , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie do pracy używana jest dłutownica - strugarka pionowa. |
Zobacz | Pobierz | |
Instrukcja obsługi i eksploatacji urządzeń chłodniczychGotowa instrukcja obsługi i eksploatacji urządzeń chłodniczych , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie wykorzystywane są urządzenia chłodnicze np.... |
Zobacz | Pobierz | |
Instrukcja BHP dla Obsługi wibratora pogrążalnegoGotowa instrukcja BHP dla obsługi wibratora pogrążalnego , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie do pracy wykorzystywany jest wibrator pogrążalny . |
Zobacz | Pobierz | |
Instrukcja BHP dla pracownika myjącego okna w budynkach piętrowychGotowa Instrukcja BHP dla pracownika myjącego okna w budynkach piętrowych , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie do zadań pracownika należy mycie... |
Zobacz | Pobierz | |
Regulamin pracowni informatycznejW każdej szkole, gdzie znajduje się pracownia informatyczna powinien znajdować się regulamin. Aby sprostać prawu wystarczy pobrać dokument jakim jest Regulamin pracowni... |
Zobacz | Pobierz | |
Karta ewidencji odzieży i obuwia roboczego oraz środków indywidualnej ochronyKarta ewidencji odzieży i obuwia roboczego oraz środków indywidualnej ochrony powinna znajdować się w każdym przedsiębiorstwie gdzie pracodawca wręcza pracownikowi odzież oraz... |
Zobacz | Pobierz | |
Instrukcja BHP dla obsługi szlifierkiGotowa Instrukcja BHP dla obsługi szlifierki , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie do pracy wykorzystywana jest szlifierka . |
Zobacz | Pobierz | |
Regulamin organizacji wycieczek szkolnychW każdej szkole organizowane są wycieczki szkolne . By wszystko odbyło się zgodnie z przepisami - każda ze szkół powinna posiadać własny Regulamin organizacji wycieczek... |
Zobacz | Pobierz | |
Instrukcja Pierwszej Pomocy - OdmrożeniaGotowa Instrukcja Pierwszej Pomocy - Odmrożenia powinna znajdować się w każdej firmie gdzie może przytrafić się wypadek związany z odmrożeniami - firmy mięsne, chłodnie, itp., jak... |
Zobacz | Pobierz |